2L Ultraljudstvätt Vevor
2L Ultraljudstvätt Vevor
2L Ultraljudstvätt Vevor
2L Ultraljudstvätt Vevor
2L Ultraljudstvätt Vevor
2L Ultraljudstvätt Vevor

2L Ultraljudstvätt Vevor

Kapacitet: 2 liter

Ultraljudstyrka: 60 watt

Värmeeffekt 50W

Tankstorlek: 150x145x100mm (LxDxH)

Timer: 0-30 minuter

Max uppvärmningstemperatur: 65 grader

Ultraljudsfrekvens: 40 khz

Lagerstatus

1-2 veckor lev.tid

1 690 kr

inkl. moms

Beskrivning

Populär ultraljudstvätt i lite större storlek för de flesta applikationer, 2L volym som passar till mindre motordelar och andra rengöringsdetaljer. Utrustad med 60W transducer. Utrustad med värme och timer.

Skiljer tvättresultat mellan olika fabrikat?

Ja det gör det, transducern är lite förenklat ”generatorn” som omvandlar elektrisk energi till ultraljudvågor.

Ineffekten på transducern är oväsentlig, det viktiga är hur mycket av effekten som faktiskt går till godo och faktiskt genererar ultraljud. Alla Vevor tvättar har bra tvätteffekt för sitt pris men skall inte jämföras med professionella tvättar.

Om tvättmedel för ultraljudstvättar

För att uppnå bäst effekt i en ultraljudstvätt är det viktigt att använda sej av tvättmedel med låg viskositet. Viskositeten säger hur tunnflytande eller trögflytande en vätska är. Ju mer tunnflytande, desto bättre. En tunnflytande vätska kaviterar lättare, och det är kavitation som gör skrubbeffekten i en ultraljudstvätt. Är vätskan för trögflytande så uppstår inte kavitation i önskad grad och tvätteffekten blir därmed sämre.

Alla våra Vevor-tvättar klarar alla typer av tvättmedel på marknaden tack vare det rostfria kärlet.

Vi säljer inga egna tvättmedel.

 

Användingsområden för en ultraljudstvätt

Med en ultraljudstvätt kan du rengöra detaljer på ett väldigt grundlig sätt, helt överlägsen traditionell rengöring. Ultraljudsrengöring bygger på kavitation, dessa mycket små vakumblåsor som bildas i en ultraljudstvätt imploderar sedan och smutsen faller av objektet. De mikroskopiska bubblorna tar sig in överallt och alla skrymslen och vrår. Metoden är mycket skonsam och kan användas till känslig utrustning med tunn godstjocklek. Man ska dock använda sig av insatskorgen och inte lägga känsliga föremål direkt mot botten, annars finns risk för repor.

Ultraljudstvättar används där man kräver extrem renhetsgrad exempelvis rengöring av förgasare,motordelar, ventiler, munstycken, spridare, smycken, skärverktyg, glasögon mm.

 

 

Kapacitet:     2 liter
Ultraljudstyrka: 60 watt
Tankstorlek:     145x133x10mm (LxDxH)
Timer:     0-30 minuter
Max uppvärmningstemperatur: 65 grader
Ultraljudfrekvens: 40 khz