Ångerrätt & garanti

 

 

Ångerrätt | Pröva-på-Garanti

Konsumenten har 14 dagars ångerrätt enligt konsumentköplagen, tänk på att spara alla tillbehör och hela produktförpackning. Bäst av allt är att vi betalar returen inom Sverige (genom vårt fraktavtal) om du inte är nöjd med ditt köp. Vi ersätter inte egna transportsätt vid utnyttjande av den lagstadgade ångerrätten. Kontakta därför oss så får du en förbetald fraktsedel du kan använda för din retur.
Om du vill, det är valfritt, använda konsumentverkets formulär för utnyttjande av ångerrätt kan du ladda ner det här.

Ångerrätten gäller från det datum du tar emot varan. Företag eller enskilda firmor har ingen ångerrätt.
Om varan är synligt begagnad med tydligt slitage och eller saknar tillbehör har vi rätt att dra av för värdeminskning av produkten, vanligtvis 15%.

Ångerätten gäller endast fysiska produkter, vid licensuppdateringar och programvara gäller inte ångerrätten.

Kontakta oss före en eventuell retur så skickar vi en fraktsedel för enkel hantering. Garanti och reklamationsrätt - enligt konsumentköplagen

Vi säljer alla produkter med 1 års garanti samt 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Alla garantier gäller ursprungsköparen i Sverige och resterande av Norden.

Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel, d.v.s. fel som fanns i den fysiska produkten vid leverans. Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion eller mjukvara, såsom ombyggnation eller egen konfigurering av produkten.

Är det fel på en vara du köpt kan du enligt konsumentköplagen bland annat ha rätt att kräva fri reparation, omleverans av en ny felfri vara eller att häva köpet och få pengar tillbaka. Läs mer här:  Konsumentverket om reklamationer

Din orderbekräftelse eller kvittens gäller som garantibevis. Förvara dokumentet väl eftersom dokumentet krävs om du behöver utnyttja garantirätten.

Observera att det för företag gäller andra regler för garanti- och reklamationsrätt. Dock gäller 1 års garanti även för Företag. Företag har heller inte någon reklamationsrätt utöver sin garantirätt från leverantören.

Logga in