Tips & Nyheter

Lambdasensor

Lambdasensor

Bensinmotorer kräver en exakt andel luft-bränsleblandning för att fungera korrekt. Andelen, i vilken bränslet förbränns optimalt kallas stökiometri och är exakt 14,7:1. Det betyder att en del bränsle måste blandas med 14,7 delar luft. I praktiken varierar denna luft-bränsleandel beroende på motorns driftläge och blandningsförhållande. Således är motorn konstant oekonomisk men kompenserar blandningen för att uppnå optimal fördelning.
Läs mer
Falska Autel-verktyg

Falska Autel-verktyg

Autelkopior har förekommit tidigare men något har hänt den senaste tiden då vi fått in fler rapporter från kunder som köpt Autel-verktyg, främst från utländska handelsplatser som drabbats av piratkopior.
Läs mer
Vart sitter mitt OBD2-uttag?

Vart sitter mitt OBD2-uttag?

OBD står för on board diagnostic och är en standard för anslutning till bilens diagnossystem. Enligt OBD2-standarden som gäller från 1996 (USA) och 2001 (Europa) så skall anslutningen sitta max 3 fot, dvs 1m från rattens mitt. Uttaget kan sitta dolt med täckt lucka framför men måste gå att komma åt utan verktyg. Vanligaste placeringen är upptill vid pedalområdet på vänster sida. Andra vanliga placeringar är i mittkonsollen eller till höger om ratten.
Läs mer
Logga in