77L industriell ultraljudstvätt ultraljudsbad
77L industriell ultraljudstvätt ultraljudsbad
77L industriell ultraljudstvätt ultraljudsbad

77L industriell ultraljudstvätt ultraljudsbad

Volym 77 liter (användbar volym ca 25% mindre än total volym)

Ultraljudstyrka: 1200 watt

Strömanslutning 240V Enfas

Värmeeffekt 3000W

Material: Rostfritt stål SUS304 2mm

Tankstorlek: 550*400*350mm

Timer: 0-99 minuter

Max uppvärmningstemperatur: 80 grader

Ultraljudsfrekvens: 28/40 kHz

Tappkran: Ja

Låsbara Transporthjul: Ja

Artikelnummer

DK-2410D

Lagerstatus

Beställningsvara 7-10 dagar

28 900 kr

inkl. moms

Beskrivning

Om tvättmedel för ultraljudstvättar

 

För att uppnå bäst effekt i en ultraljudstvätt är det viktigt att använda sej av tvättmedel med låg viskositet. Viskositeten säger hur tunnflytande eller trögflytande en vätska är. Ju mer tunnflytande, desto bättre. En tunnflytande vätska kaviterar lättare, och det är kavitation som gör skrubbeffekten i en ultraljudstvätt. Är vätskan för trögflytande så uppstår inte kavitation i önskad grad och tvätteffekten blir därmed sämre. Det går bra att använda avfettningsmedel av olika typ vid smutsiga detaljer.

 

Alla våra tvättar klarar alla typer av tvättmedel på marknaden tack vare det rostfria kärlet.

 

Användingsområden för en ultraljudstvätt

 

Med en ultraljudstvätt kan du rengöra detaljer på ett väldigt grundlig sätt, helt överlägsen traditionell rengöring. Ultraljudsrengöring bygger på kavitation, dessa mycket små vakumblåsor som bildas i en ultraljudstvätt imploderar sedan och smutsen faller av objektet. De mikroskopiska bubblorna tar sig in överallt och alla skrymslen och vrår. Metoden är mycket skonsam och kan användas till känslig utrustning med tunn godstjocklek. Man ska dock använda sig av insatskorgen och inte lägga känsliga föremål direkt mot botten, annars finns risk för repor.

 

Ultraljudstvättar används där man kräver extrem renhetsgrad exempelvis rengöring av förgasare,motordelar, ventiler, munstycken, patronhylsor, sågkedjor, spridare, smycken, skärverktyg, glasögon mm.